În acest articol vă prezentăm ingredientul secret al cofetarilor pentru cel mai bun tiramisu de casă cu pișcoturi. Există câteva deserturi care sunt pe placul oricui și care sunt de-a dreptul delicioase. Ei bine, dacă încă mai aveați dubii, să știți că tiramisu se numără printre ele.

Aveți nevoie de:

  • o lingură cu vârf de cacao
  • 500 grame mascarpone
  • 400 grame pișcoturi
  • 250 ml cafea tare sau cafea espresso
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 3 lingurițe de amaretto (sau o linguriță de esență de migdale)

Cum se prepară?

Aveți grijă ca tava în care veți pune prăjitura să fie perfectă, adică să aibă mărimea adecvată.

Pentru primul pas va trebui să scoateți toate ingredientele din frigider, deoarece pentru ca prăjitura să fie delicioasă, acestea trebuie să fie cât de cât călduțe și nu reci, proaspăt scoase.

Veți sparge ouăle și le veți separa. Gălbenușurile le veți pune într-un vas peste care veți adăuga zahărul pudră.

Peste acest amestec veți pune cele 500 de grame de mascarpone și veți amesteca continuu cu mixerul până când crema se va lega. La sfârșit veți pune fie amaretto, fie acea linguriță de migdale.

Albușurile se vor bate spumă, iar mai apoi le veți pune peste crema obținută anterior și veți amesteca, însă de aceasta dată fără mixer.

Veți pune crema în frigider și o veți lăsa până când veți termina de așezat pișcoturile. Pișcoturile se vor da pe ambele părți prin cafea, însă nu trebuie să le înmuiați foarte tare. Veți pune în tavă primul strat de pișcoturi, iar apoi veți întinde jumătate din cremă.

Apoi al doilea strat de pișcoturi, peste care vom pune crema care ne-a rămas. Pe deasupra este indicat să pudrați cu o lingură de cacao, iar prăjitura va fi servită după ce va sta aprox. 15 minute în frigider.