Ingrediente:

2 banane
150g unt
250g biscuiti cu cacao
2 pachete praf budinca de vanilie
500 ml lapte
6 linguri zahar
250 g biscuiti simpli
1 esnta de vanilie

Crema de budinca:

Vom incepe prin amestecarea laptelui si a zaharului intr-o oala. Separat vom dizolva cele 2 plicuri de praf de budinca in putin lapte.

Vom pune pe foc oala cu laptele si zaharul si vom astepta ca acesta sa clocoteasca. Cand laptele va clocoti vom adauga peste praful de budinca dizolvat. Este necesar acum focul sa fie dat la mic, iar noi sa amestecam continuupana la omogenizarea ei. Cand aceasta va fi gata, vom indeparta oala si vom lasa crema putin la racit.

Cand crema noastra se va raci vom adauga peste untul si esenta de vanilie, mixand continuu pana cand acesta se omogenizeaza. Crema de budinca este gata.

Vom lua o un platou si vom intinde peste el folie de aluminiu. Peste folie vom aseza, treptata cate un biscuite alb (aproximativ 7-8) pentru a forma un rand de biscuiti.

Vom adauga peste acest rand de biscuiti un strat de crema. Peste crema vom adauga doua banane una dupa alta. Dupa ce vom adauga si bananele vom intinde restul de crema ramasa peste.

Biscuitii cu cacao si ceilalti biscuiti albi ramasi ii vom adauga peste crema in forma de acoperis. Ii vom pune in asa fel incat prajitura noastra sa aiba forma triunghiulara.

Prajitura este gata! Pofta buna!