Prajitura pe care o voi prepara astazi este o prajitura foarte gustoasa plina de crema si totodata, incredibl de usor de preparat.

Ingrediente pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
7 linguri faina
esenta de vanilie
1 lingura praf de copt

Ingrediente pentru crema:

3 galbenusuri
400 ml lapte
130 g zahar
esenta de vanilie
4 linguri faina
180 g unt

Ingrediente pentru spuma de ness:

3 albusuri
3 linguri de zahar
3 linguri ness
3 linguri zahar (pentru caramelizat)

Mod de preparare blat:

Vom mixa într-un bol, cu mixerul, sau direct în robotul de bucatarie albusurile cu un praf de sare, după care, adaugăm zaharul.

Continuam sa mixam pana la topirea acestuia. După care vom continua sa adaugăm, pe rând gălbenușule, uleiul, esența de vanilie.

Într-un alt bol, mai mic, vom cerne faina și o vom amesteca cu praful de copt. Vom adaugă și acesta în compoziția anterioara și o vom mixa bine. Vom tapeta o tava (adâncime 25-35 cm) cu hârtie de copt și asezonam compoziția de blat în aceasta. Blatul va fi copt, bineînțeles, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, aproximativ 25 de minute. După finalizare, vom scoate blatul din cuptor și îl vom separa în 2.

Mod de preparare crema:

Într-o oala, vom amesteca pe rând gălbenușule cu zaharul, pe care le vom mixa pana când acesta se topește. După care adaugăm, faina, amestecând continuu și bineînțeles laptele. Așezam oala pe focul mediu și continuam sa amestecam pana când compoziția noastră se omogenizează, iar textura sa devine groasa.

Vom îndepărta oala de pe foc și vom continua adăugând esența de vanilie. Acoperim compoziția cu o folie și o lăsam sa se răcească undeva. Separat într-un alt recipient vom mixa untul pentru a avea o consistenta foarte cremoasa. În același recipient începem sa adaugăm treptata cațe o lingura din crema răcita și amestecam constant.

Mod de preparare prajitura:

Vom lua cele 2 laturi, de mai devreme și vom începe sa întindem crema intre ele. După ce am terminat de așezat toată crema, vom pune prăjitura în frigider, unde aceasta se va omogeniza. Intre timp preparam topingul de ness, pe care îl vom așeza deasupra acesteia când o vom scoate din frigider. Sa ne apucam!

Mod de preparare toping spuma ness:

Într-o tigaie pe aragaz, vom adaugă cele 3 linguri de zahar și vom amesteca pana la caramelizare. Cu ajutorul mixerului, într-un bol, vom mixa albușurile cu cele 3 linguri de zahar și un praf de sare.

Le vom mixa pana când aceasta va avea consistenta unei bezele. Când va avea consistenta dorita, vom adaugă nesul și zaharul caramelizat. Scoatem prăjitura din frigider, aplicam topingul și prăjitura noastră este gata.

Pofta buna!